Łukasz Rudzki obejmuje kierownictwo jako szef kuchni w Arche Nałęczów Sanatorium Milicyjne

Zarządzanie kuchnią w planowanym do otwarcia Arche Nałęczów Sanatorium Milicyjne, które będzie dysponować 308 pokojami, restauracją, sky barem i obszerną przestrzenią konferencyjną o powierzchni ponad 1 tys. m kw. oraz dodatkowymi 1,4 tys. m kw. w ramach drugiego etapu inwestycji przewidzianego na rok 2025, powierzone zostało Łukaszowi Rudzkiemu. Ten doświadczony profesjonalista jest związany z Grupą Arche już od sześciu lat.

Rudzki przyłączył się do ekipy sieci Arche Hotele w roku 2017, początkowo pełniąc funkcję zastępcy szefa kuchni w obiekcie Zamek Janów Podlaski. Rok później awansował na stanowisko szefa kuchni w tymże hotelu. W 2021 roku był odpowiedzialny za kuchnię w Grupie Thermaleo & Uzdrowisko Szczawnica, zanim wrócił do Grupy Arche, gdzie sprawował pieczę nad restauracją hotelową i przestrzenią konferencyjną w Dworze Uphagena w Gdańsku.

– Wielce cieszę się z możliwości otwarcia kolejnego hotelu Grupy Arche oraz przestrzeni konferencyjnych, które będziemy posiadać w Nałęczowie. To dla mnie ekscytujące doświadczenie, móc współpracować z lokalnymi dostawcami i korzystać z sezonowych produktów, by tworzyć dania odzwierciedlające bogactwo i autentyczność kuchni tego regionu. Mam również ochotę na trochę eksperymentów z tradycyjnymi przepisami, transformując je w nowoczesne kompozycje – wyraża swoje emocje Łukasz Rudzki. – Jestem pełen entuzjazmu z powodu możliwości organizacji eventów dla dużych grup konferencyjnych. Nasza przestrzeń eventowa pozwoli nam nie tylko na dostarczenie wyjątkowych doświadczeń kulinarnej podróży, ale także na zorganizowanie imponujących wydarzeń biznesowych i spotkań integracyjnych.